Script filumina.ro 07-04-2017

Conținutul fișierului Citește-mă!.txt:
CITEȘTE ÎNTREGUL DOCUMENT, PENTRU O INSTALARE CORECTĂ A SCRIPTULUI!
Scriptul care a fost pe filumina.ro în data de 07-04-2017, plus ceva modificări.
ESTE INTERZISĂ VÂNZAREA LUI, SAU INSTALAREA CONTRA-COST!
Baza de date are peste 8 MB, pentru că are toate inserările în tabelele:
biblia_carti,
biblia_texte,
biblia_titluri,
biblia_trimiteri,
localitati,
tari;
dar mai există o bază având inserate doar câte o linie din tabelele mai sus menționate, bază care are numele baza_de_date_mica.
Inițial sunt înregistrați doi utilizatori numiți admin (ID1) și Administrator (ID2), cu parola admin, utilizatori care au permisiuni de proprietar, și sunt și validați.
În caz de erori la instalare, alte erori ale scriptului, sau dacă nu reușești să-i încarci baza de date, răspund la telefon: +40741476860, adresa de e-mail bordanc_nicu@yahoo.com, sau la ID-ul de mess bordanc_nicu

Ultima versiune actualizată a acestui script publicată de mine pe internet, se va putea descărca de la link-urile: https://www.bordancnicu.ro/category/scripturi/ sau https://www.filumina.ro/descarcari/album/16-scripturi-php-html-si-altele.
Notificările acțiunilor efectuate de membri vin de la cel ce acționează, iar cele ce țin strict de site, de la ID-ul robotului setat în config.php.
Are link-uri optimizate pentru SEO, și sitemap-uri XML care se trimit automat zilnic la Google și Bing.
Are un sistem mai complex de sitemap-uri, generând sitemap-uri valide în formatele: xml,txt,rss și (experimental) html.
Are implementat MySQLi ca mod de conectare la baza de date, deoarece în versiunea de PHP 7.0.0 a fost eliminat modul vechi de conexiuni la baza de date folosit în Lavalair, iar variabila care trebuie definită în funcții ca și globală pentru conectare la MSQL este "$conn".
A fost lăsată în script și constanta "DOMENII_STATICE", deoarece eliminarea ei ar fi fost destul de greoaie. Această constantă este folosită pentru a ajuta la încărcarea resurselor statice folosind mai multe subdomenii, iar la filumina.ro sunt trei subdomenii pentru așa ceva:
– img0.filumina.ro direcționează către / și este folosit pentru resursele dinamice, de ex imaginile de captcha și counter
– img1.filumina.ro direcționează către /img/
– img2.filumina.ro direcționează către /img/
img1.filumina.ro și img2.filumina.ro sunt folosite pentru resursele statice. În script au fost definite să direcționeze fără subdomenii, iar pentru cine dorește, ofer explicații referitoare la folosirea acestei facilități. Link-urile către fișierele statice în funcție de subdomeniu au fost lăsate notate în fișierul manifest.appcache.

Detalii instalare și configurare:
Pentru funcționare e necesar ca serverul pe care vine instalat acest script să ruleze PHP versiunea 7.1.0 sau mai nouă, și Apache cu modulul Mod_Rewrite.
În php trebuie să fie activate și extensiile: mysqli, mbstring, gd, intl.
După încărcarea scriptului pe server, primul pas constă în completarea variabilelor din config.php.
După completarea variabilelor din config.php, trebuie apelat fișierul bigdump.php, pentru importul bazei de date.
După importarea cu succes a uneia dintre baze de date, trebuie apelat fișierul instalare.php, fișier care execută următoarele modificări:
1. Modifică identitatea lui Vizitator offline din ID-ul 4 în ID-ul 0,
2. Modifică numele lui Robot site, înlocuindul cu numele site-ului completat în config.
3. Setează valoarea 3 pentru AUTO_INCREMENT în tabela membrii.
4. Șterge folderul "actualizare_dela_03-08-2016_la_07-04-2017".
5. Șterge fișierul actualizare.php.
6. Șterge fișierul baza_de_date.sql.
7. Șterge fișierul baza_de_date_mica.sql.
8. Șterge fișierul bigdump.php.
9. Șterge fișierul instalare.php.

Trebuie să editezi următoarele imagini care sunt personalizate cu numele site-ului:
/img/counter.png folosită pentru afișarea statisticilor de pe index jos,
/img/favicon.ico imaginea pentru afișarea în istoricul sau marcajele din browser,
/img/logo.png logoul site-ului,
/img/logo_poze/mare.png
/img/logo_poze/mic.png
/img/logo_poze/mij.png
/img/logo_poze/thumb.png folosite pentru a imprima numele site-ului pe poze.
Numele site-ului mai trebuie modificat și din fișierele robots.txt (liniile 4,5,6,7) și .htaccess (liniile 9, 10, 11, 13, 14 și 146).
Dacă se dorește utilizarea cu un certificat SSL, se înlocuiește textul "http://" cu textul "https://" din următoarele fișiere astfel:
– .htaccess – Linia 14, dar se decomentează și liniile 8, 9, 10, 11
– config.php – Linia 2
– robots.txt – Liniile 4, 5, 6, 7
pentru certificat simplu (DV); deasemenea se înlocuiește http:// cu "https://" și din fișierele: informatii-devino-administrator.php, informatii-invita-prietenii.php, logare.php, prieteni-invitati.php, sitemap-membrii.php pentru certificat valabil și pentru subdomenii.
Au fost eliminate meniurile Meditația zilei, Resurse creștine, rotește poza și invită prietenii, deasemenea facilități din fișierele: f_blocat, fun (din funcția seo), f_filtru_bb.
Se pot folosi caracteristicile Google Analytics, pentru asta trebuie deschise liniile comentate din f_jos.php, deasemenea modificată variabila care conține identitatea contului ce vine folosit din funcția goagal; tot în această funcție se pot adăuga alte coduri de la site-uri de reclame sau topuri de ex "trafic.ro".
Acest script avănd opțiunea șterge contul, șterge conturile la 90 sau 180 de zile de la inițierea cererii, în mod automat.
Filtrul pentru spam e diferit față de celelalte filtre din Lavalair, prin faptul că pentru filtrare elimină automat orice caracter non alfa numeric și orice cod de zâmbăreț adăugat în lista cu zâmbăreți, fapt pentru care la adăugarea cuvintelor interzise e greșită adăugarea altor caractere exceptând caracterele a-z și 0-9.
Ca și o optimizare suplimentară, acest script are două fișiere numite cron_orar.php și cron_zilnic.php, fișiere care dacă permite CPanel-ul site-ului este bine să fie adăugate fiecare în Cron Job-uri, și să fie executate o singură dată pe oră/zi. Dacă sunt adăugate în Cron Job-uri, trebuie comentate liniile require'cron_orar.php'; și require'cron_zilnic.php'; din fișierul index.php (liniile 21 și 22), și decomentată linia ###require'f_fun.php'; de la sfârșitul celor două fișiere.
Din tabelele care conțin textele și numele cărților Bibliei, am șters coloane care conțineau alte variante de studiu, le-am șters pentru o dimensiune mai mică a bazei de date, dar celor ce le doresc, le ofer cu plăcere în mod gratuit.
Parola de la Administrare este "777" pentru orice membru, dar poate fi schimbată individual de fiecare administrator.
P.S, acest script este originar Lavalair, iar CSS-ul și harta din localitate-membru sunt copiate de pe site-ul lui IooN ioon.reteacrestina.ro.
Acest script are integrat fișierul bigdump.php pentru importul bazei de date, fișier descărcat de la link-ul http://www.ozerov.de/bigdump/, și fișierele clasei getID3, descărcate de la link-ul https://sourceforge.net/projects/getid3/.
Download script de aici.
Actualizarea de la versiunea anterioară se găsește în această pagină!

8 gânduri despre „Script filumina.ro 07-04-2017


 1. Update 22-04-2017 03:00:
  Au fost reparate anumite erori la meniul de căsătorii virtuale, ceva interogări erau greșite, și două coloane nu au fost adăugate într-o tabelă.
  Cei ce au instalat/actualizat deja scriptul anterior acestei date, va trebui să apeleze fișierul numit actualizare2.php, după încărcarea pe server a următoarelor fișiere din arhiva scriptului: actualizare2.php, camera-conjugala.php, cupluri-virtuale.php, profil-membru.php, starea-civila.php, statistici-cuplu.php.


 2. Update 24-04-2017 18:15: au fost șterse următoarele două linii din fișierul f_sterg.php:
  sterge_ferma($la);
  sterge_t1($la);


 3. „” Update „” 29.04.17 20:15 Tabela localitati completata complet cu ,id,siruta,longitudine,latitudine,nume,judet,jud,regiune .
  Linck download > http://www.girlshare.ro/3489819831.3
  (cel mai bine ar fi urcata la tine pe dropbox/drive bordanc ca sa reziste linckul de download) > sper sa va fie utila completarea.


  1. Salut, acea arhivă conține doar numele localităților ca reședințe de județ, dar e necesară întreaga tabelă care există deja în baza de date normală a site-ului; nu există doar în baza_de_date_mica.sql, dar acea bază e folosită doar pentru teste, și va fi eliminată în viitor.

Lasă un răspuns