Actualizare script filumina.ro de la versiunea din 03-08-2016, la versiunea din 07-04-2017

Conținutul fișierului Ce_e_nou.txt:
Această actualizare este valabilă doar pentru versiunea din data de 03-08-2016.
Pentru a instala această actualizare, urmează cu atenție următorii pași:

1. Fă un backup al întregului site, pentru eventualitatea în care greșești ceva, sau pentru recuperarea de modificări pe care le-ai adus scriptului și bazei de date.
2. Șterge fișierele din public_html, (ATENȚIE! DOAR FIȘIERELE, NU ȘI FOLDERELE!).
3. Copiază fișierele din scriptul descărcat, doar fișierele din folderul pubic_html.
4. Copiază conținutul folderului numit "actualizare_dela_03-08-2016_la_07-04-2017" unde ai copiat și fișierele, adică în public_html, sau în rădăcina domeniului pe care vrei să actualizezi acest script.
5. Editează și salvează fișierul numit "config.php", și numele site-ului din fișierele ".htaccess" și "robots.txt".
6. Apelează în browser (DOAR O SINGURĂ DATĂ) fișierul numit "actualizare.php".
7. Verifică funcționalitatea site-ului.
8. Dacă ai fișiere din versiunea anterioară, și dorești să le incluzi în acest script, trebuie înlocuită variabila "$ordine" cu textul "DESC".

În această versiune a scriptului au fost făcute următoarele modificări:
A fost făcut ca ID-ul membrului care trimite invitația să fie recunoscut indiferent de link-ul prin care este transmis, de ex dacă utilizatorul apelează link-ul https://www.filumina.ro/?id=1 sau link-ul https://www.filumina.ro/descarcari?id=1, la înregistrarea pe site va fi recunoscută invitația personalizată chiar și dacă utilizatorul părăsește pagina, deoarece fișierul cookie va fi stocat în browser timp de 30 de zile.
A fost făcut ca link-ul către ascultarea unui album de la descărcări în versiunea cu player să apară doar dacă albumul conține fișiere cu extensiile ".mp3" și ".mp4"; deasemenea playerul apare în pagina unui fișier de la descărcări în funcție tot de această condiție.
A fost făcut ca și în versiunea cu player să fie redate/afișate doar fișiere cu extensiile ".mp3" și ".mp4".
A fost adăugată posibilitatea de sortare și în funcție de prețurile oferite la comentarea/notarea unui element, în fișierele: bancuri.php, blog.php, cantari.php, descarcari.php, devotionale.php, maxime.php, meditatii.php, poezii.php, smsuri.php, stiri.php.
A fost eliminată funcția getonbuds() din fișierul index.php, fiind înlocuită cu o singură interogare la baza de date, deoarece contorizarea se făcea în php, iar la un număr mai mare de prieteni în listă, genera un consum inutil de resurse.
A fost făcut în fișierul poze-noi.php să poată fi sortate pozele în funcție de prețurile oferite la comentare și notare, prin apelarea în link a textului "/tip/1" pentru prețurile la comentare, și "/tip/2" pentru prețurile la notare; deasemenea această regulă a fost implementată și în fișierul poze-membru.
Au fost redenumite aliasurile din interogările SQL, având numele `as1` sau `as2`, fiind deasemenea înconjurate cu caracterul "`", iar aliasurile definite în mod inutil au fost eliminate.
A fost făcut să fie afișate doar elementele care respectă condiția dacă este ales un tip de sortare care necesită selectarea în funcție de anumite valori mai mari de "0", în fișierele: f_bancuri.php, f_blog.php, f_cantari.php, f_descarcari.php, f_devotionale.php, f_maxime.php, f_meditatii.php, f_poezii.php, f_smsuri.php, f_stiri.php, poze-noi.php; deoarece se afișau și elemente care nu aveau valori de afișat.
Au fost eliminate apelările de subdomenii statice pentru resursele JS, deoarece nu erau compatibile cu SSL (DV).
Au fost reparate link-urile către resurse externe pentru a funcționa și la apelare de la link-uri cu https, iar cele ce nu au certificat SSL au fost definite cu http.
A fost declarată în .htaccess posibilitatea de apelare a link-urilor care direcționează direct către fișiere php, cu slash la final, deoarece doar la celelalte link-uri se recunoștea adăugarea de slash la final de link.
A fost făcut ca la distribuirea de link-uri să se transmită și identitatea membrului autentificat, la folosirea link-urilor din josul paginilor elementelor distribuite, modificare făcută în fișierul f_like.php.
A fost reparată o eroare din fișierul comenteaza-profil.php; se selectau cei ce au comentat acel profil fără toate condițiile care trebuiau declarate, și se trimiteau notificări și altor membri care au comentat profilul celui ce comenta.
Au fost făcute modificări în fișierul admin-seteaza-dimensiune-durata-rata.php, fiind făcut ca execuția scriptului să nu fie întreruptă la eroarea copierii unui fișier; deasemenea a fost făcut să se poată reseta valoarea coloanei `validd` și în funcție doar de un anumit ID de fișier, sau în funcție de conținutul unui anumit text în link-uri, dar doar după introducerea textului sau a iID-ului în câmpul de căutare.
A fost făcut ca la validarea în mod automat a unui membru să se trimită notificările, e-mailurile, și să se acorde leii dacă membrul s-a înregistrat printr-un link de afiliat, modificări făcute în fișierul inregistreaza-cont-nou.php.
A fost adăugat meniu pentru ca proprietarii să poată aplica imagini cu numele site-ului precum cele de pe poze, pe logourile de la albumele de la descărcări, grupuri și parteneri.
A fost făcut să se verifice dacă data introdusă este validă, în fișierul admin-adauga-melodia-zilei.php; se verifică deasemenea și dacă ID-urile setate există în baza de date.
A fost făcut să se insereze la evenimente recente când un membru setează un fișier de la descărcări ca melodie favorită.
A fost eliminată variabila "$ordine", deoarece ordona elementele (fără sens) în mod ascendent dacă utilizatorul nu era autentificat, și în mod descendent dacă utilizatorul era autentificat.
A fost făcut ca sortarea categoriilor să fie făcută în funcție de nume, în fișierul "biblioteca.php" și în fișierele de sitemap-uri.
A fost făcut ca un membru să nu se poată înregistra dacă numele, descrierea sau browserul sunt blocate de filtrul antispam; deasemenea un membru este automat pus pe mut, și nu se poate autentifica dacă browserul îi este detectat de filtrul antispam.
A fost adăugat jocul Spune Cartea, un joc care constă în selectarea cărții din care face parte un verset ales random din Biblie, și afișat fiecărui utilizator în funcție de traducerea selectată.
A fost adăugată posibilitatea de a selecta traducerea în funcție de căre să fie afișate versetele Biblice, de pe prima pagină și din jocul Spune Cartea prin adăugarea meniului Setează variantă Biblia dacă în baza de date sunt disponibile mai multe traduceri ale Bibliei; deasemenea a fost adăugată coloana `varianta_biblia` în tabela `membrii`.
A fost făcut ca la adăugarea prin upload să fie redenumite fișierele la nume standard, nu la numele inițial al fișierului încărcat, modificare făcută în următoarele fișiere: admin-adauga-avatar.php, admin-adauga-carte.php, admin-adauga-dar.php, admin-adauga-icon.php, admin-adauga-produs-magazin.php, admin-adauga-zambaret.php.
Au fost eliminate apelările funcțiilor mb_substr și substr din locurile în care prelucrarea se făcea în funcție de un singur caracter, fiind definită direct variabila în funcție de numărul caracterului, facilitate disponibilă începând cu php 7.1.0 dacă referirea se face la ultimul caracter dintr-un șir.
A fost făcut ca la afișarea ratei de biți să returneze întreaga valoare din baza de date în fișierul "fisier.php"; deasemenea a fost făcut să o seteze în chilobiți în fișierul "admin-seteaza-durata-rata.php".
A fost făcut ca la înregistrarea unui cont nou și la schimbarea de nume să nu se accepte ca ultimul caracter să fie un caracter non alfanumeric.
Au fost salvate în encodarea UTF8 fișierele f_topic_forum.php și salveaza-mod-avatare.php, , deoarece erau salvate într-o altă encodare, cauzând erori pe anumite servere.
Au fost eliminate/blocate următoarele variabile: $_ENV, $HTTP_*, $_REQUEST; deoarece folosirea lor în script nu era necesară.
A fost declarată ca "BIGINT(15)" coloana `dimensiune` din tabela `descarcari_fisiere`, deoarece sortarea în funcție de dimensiune nu era făcută corect, inițial coloana era declarată în tipul VARCHAR.
Au fost înlocuite apelările funcției list() cu noul stil acceptat începând cu PHP 7.1.0.
A fost adăugat jocul Anagrame, joc în care literele unui cuvânt sunt amestecate, urmând ca utilizatorul să scrie cuvântul corect; deasemenea a fost modificat jocul Spânzurătoarea, fiind făcut să preia automat cuvintele/categoriile din aceiași bază de date a jocului Anagrame.
A fost făcut ca să se poată declara mai multe logouri, urmând ca afișarea să se facă random în funcție de numărul de logouri declarate, dar în fișierele coduri-scriere.php și parteneri.php este afișat doar primul logo declarat.
A fost adăugat meniul de căsătorii prezent în scripturile de Lavalair (varianta clasică în care cererea trebuie acceptată și se poate trimite indiferent dacă destinatarul face parte din lista de prieteni), dar "Biserica virtuală" a fost redenumită în "Starea civilă".
A fost pus link către dialogul de alerte dintre doi membri, în dialogul de alerte.
A fost făcută posibilitatea ca meniurile "Biblia" și "Căsătorii virtuale" să poată fi închise din fișierul de configurare, dar dacă sunt închise, nu pot fi accesate folosind link-uri modificate, iar dacă este închis meniul Biblia, atunci e închis și jocul Spune cartea.
A fost adăugată o facilitate în meniul de căsătorii, facilitate care permite (contracost) următoarele: citirea alertelor, citirea mesajelor, urmărirea darurilor oferite și urmărirea evenimentelor recente ale partenerului.
Această facilitate va fi adăugată în viitor ca meniu, și va permite oferirea de acces (tot contracost) oricărui membru de pe site la acțiunile menționate mai sus.
Au fost eliminate link-urile de descărcare a capitolelor în format audio din meniul Biblia, deoarece Dropbox nu mai permite utilizarea de link-uri publice, și va fi nevoie să fie introduse manual într-o bază de date.
Adresa site-ului a fost modificată la link-uri cu "www.", pentru compatibilitatea cu CloudFlare.
Clasa getID3 a fost actualizată la versiunea 1.9.14.
Au fost reparate variabile care generau erori de tip notice în error_log.
Au fost înlocuite anumite cuvinte fără diacritice fiind înlocuite cu cuvinte cu diacritice la nivelul întregului script, urmând ca treptat să fie înlocuite cât mai multe.
Au fost reparate și alte erori minore, deasemenea au fost reorganizate anumite interogări, fiind eliminate unele variabile definite în mod inutil.
A fost implementat operatorul ?? în anumite locuri în care a fost necesar; fiind eliminată apelarea funcției isset (facilitate valabilă începând cu php 7.0.0), modificare care pe parcurs urmează să fie aplicată întregului script.
Download script de aici!

Un gând despre „Actualizare script filumina.ro de la versiunea din 03-08-2016, la versiunea din 07-04-2017

Lasă un răspuns