Script filumina.ro 03-08-2016

CITEȘTE ÎNTREGUL DOCUMENT, PENTRU O INSTALARE CORECTĂ A SCRIPTULUI!
Scriptul care a fost pe https://www.filumina.ro în data de 03-08-2016, plus ceva modificări.
ESTE INTERZISĂ VÂNZAREA LUI, SAU INSTALAREA CONTRA-COST!
Baza de date are peste 8 MB, pentru că are toate inserările în tabelele:
biblia_carti,
biblia_texte,
biblia_titluri,
biblia_trimiteri,
localitati,
tari;
dar mai există o bază având inserate doar câte o linie din tabelele mai sus menționate, bază care are numele baza_de_date_mica.
Inițial sunt înregistrați doi utilizatori numiți admin (ID1) și Administrator (ID2), cu parola admin, utilizatori care au permisiuni de proprietar, și sunt și validați.
În caz de erori la instalare, alte erori ale scriptului, sau dacă nu reușești să-i încarci baza de date, răspund la telefon: +40741476860, adresa de e-mail bordanc_nicu@yahoo.com, sau la ID-ul de mess bordanc_nicu

Ultima versiune actualizată a acestui script publicată de mine pe internet, se va putea descărca de la link-urile:
https://www.bordancnicu.ro/category/scripturi/
sau
https://www.filumina.ro/descarcari/album/16-scripturi-php-html-si-altele
Notificările acțiunilor efectuate de membri vin de la cel ce acționează, iar cele ce țin strict de site, de la ID-ul robotului setat în config.php.
Are link-uri optimizate pentru SEO, și sitemap-uri XML care se trimit automat zilnic la Google și Bing.
Are un sistem mai complex de sitemap-uri, generând sitemap-uri valide în formatele: xml,txt,rss și (experimental) html.
Are implementat MySQLi ca mod de conectare la baza de date, deoarece în versiunea de PHP 7.0.0 a fost eliminat modul vechi de conexiuni la baza de date folosit în Lavalair, iar variabila care trebuie definită în funcții ca și globală pentru conectare la MSQL este "$conn".
A fost lăsată în script și constanta "DOMENII_STATICE", deoarece eliminarea ei ar fi fost destul de greoaie. Această constantă este folosită pentru a ajuta la încărcarea resurselor statice folosind mai multe subdomenii, iar la https://www.filumina.ro sunt trei subdomenii pentru așa ceva:
– img0.filumina.ro direcționează către / și este folosit pentru resursele dinamice, de ex imaginile de captcha și counter
– img1.filumina.ro direcționează către /img/
– img2.filumina.ro direcționează către /img/
img1.filumina.ro și img2.filumina.ro sunt folosite pentru resursele statice. În script au fost definite să direcționeze fără subdomenii, iar pentru cine dorește, ofer explicații referitoare la folosirea acestei facilități. Link-urile către fișierele statice în funcție de subdomeniu au fost lăsate notate în fișierul manifest.appcache.

Detalii instalare și configurare:
Pentru funcționare e necesar ca serverul pe care vine instalat acest script să ruleze PHP versiunea 7.0.0 sau mai nouă, și Apache cu modulul Mod_Rewrite.
În php trebuie să fie activate și extensiile: mysqli, mbstring, gd, intl.
După încărcarea scriptului pe server, primul pas constă în completarea variabilelor din config.php.
După completarea variabilelor din config.php, trebuie apelat fișierul bigdump.php, pentru importul bazei de date.
După importarea cu succes a uneia dintre baze de date, trebuie apelat fișierul instalare.php, fișier care execută următoarele modificări:
1. Modifică identitatea lui Vizitator offline din ID-ul 4 în ID-ul 0,
2. Modifică numele lui Robot site, înlocuindul cu numele site-ului completat în config.
3. Setează valoarea 3 pentru AUTO_INCREMENT în tabela membrii.
4. Șterge folderul "actualizare_dela_28-01-2016_la_03-08-2016".
5. Șterge fișierul actualizare.php.
6. Șterge fișierul baza_de_date.sql.
7. Șterge fișierul baza_de_date_mica.sql.
8. Șterge fișierul bigdump.php.
9. Șterge fișierul instalare.php.

Trebuie să editezi următoarele imagini care sunt personalizate cu numele site-ului:
/img/counter.png folosită pentru afișarea statisticilor de pe index jos,
/img/favicon.ico imaginea pentru afișarea în istoricul sau marcajele din browser,
/img/logo.png logoul site-ului,
/img/logo_poze/mare.png
/img/logo_poze/mic.png
/img/logo_poze/mij.png
/img/logo_poze/thumb.png folosite pentru a imprima numele site-ului pe poze.
Numele site-ului mai trebuie modificat și din fișierele robots.txt (liniile 4,5,6,7) și .htaccess (liniile 8 și 9).
Au fost eliminate meniurile Meditația zilei, Resurse creștine, rotește poza și invită prietenii, deasemenea facilități din fișierele: f_blocat, fun (din funcția seo), f_filtru_bb.
Se pot folosi caracteristicile Google Analytics, pentru asta trebuie deschise liniile comentate din f_jos.php, deasemenea modificată variabila care conține identitatea contului ce vine folosit din funcția goagal; tot în această funcție se pot adăuga alte coduri de la site-uri de reclame sau topuri de ex "trafic.ro".
Acest script avănd opțiunea șterge contul, șterge conturile la 90 sau 180 de zile de la inițierea cererii, în mod automat.
Filtrul pentru spam e diferit față de celelalte filtre din Lavalair, prin faptul că pentru filtrare elimină automat orice caracter non alfa numeric și orice cod de zâmbăreț adăugat în lista cu zâmbăreți, fapt pentru care la adăugarea cuvintelor interzise e greșită adăugarea altor caractere exceptând caracterele a-z și 0-9.
Ca și o optimizare suplimentară, acest script are două fișiere numite cron_orar.php și cron_zilnic.php, fișiere care dacă permite CPanel-ul site-ului este bine să fie adăugate fiecare în Cron Job-uri, și să fie executate o singură dată pe oră/zi. Dacă sunt adăugate în Cron Job-uri, trebuie comentate liniile require'cron_orar.php'; și require'cron_zilnic.php'; din fișierul index.php (liniile 21 și 22), și decomentată linia ##require'f_fun.php'; de la sfârșitul celor două fișiere.
Din tabelele care conțin textele și numele cărților Bibliei, am șters coloane care conțineau alte variante de studiu, le-am șters pentru o dimensiune mai mică a bazei de date, dar celor ce le doresc, le ofer cu plăcere.
Parola de la Administrare este "777" pentru orice membru, dar poate fi schimbată individual de fiecare administrator.
P.S, acest script este originar Lavalair, iar CSS-ul și harta din localitate-membru sunt copiate de pe site-ul lui IooN ioon.reteacrestina.ro.
Acest script are integrat fișierul bigdump.php pentru importul bazei de date, fișier descărcat de la link-ul http://www.ozerov.de/bigdump/, și fișierele clasei getID3, descărcate de la link-ul https://sourceforge.net/projects/getid3/.
Download script de aici.
Actualizarea de la versiunea anterioară se găsește în această pagină!

10 gânduri despre „Script filumina.ro 03-08-2016


 1. Update 12-08-2016 23:45:00
  Au fost șterse următoarele două linii din fișierul f_sterg.php:
  sterge_ferma($la);
  sterge_t1($la);


 2. Update 13-08-2016 01:25:00
  A fost eliminată apelarea funcției ims din fișierul cauta-membrii-dintr-un-judet.php, funcție care nu este oferită în scriptul oferit pe internet, deoarece oricum returnează valoarea NULL și în scriptul de pe https://www.filumina.ro, fiind definită inițial pentru anumite teste.


 3. Update 14-08-2016 19:00:00
  A fost definită apelarea variabilei $item[4] nu $item[3] în fișierul grupuri.php, pentru funcția profil(), deoarece era greșită afișarea link-ului de profil.


 4. Update 14-08-2016 20:10:00
  A fost adăugată următorul cod în fișierul editeaza-grupul.php, la editarea unui grup:
  WHERE`id`=”‘.$pid.'”


 5. Update 16-08-2016 18:30:00
  A fost reparată linia 13 din fișierul admin-adauga-categorie-forum.php, lipseau caracterele „.'”.


 6. Update 22-08-2016 03:30:00
  A fost reparată eroarea menționată în comentariul anterior și în următoarele 11 fișiere: admin-adauga-categorie-bancuri.php, admin-adauga-categorie-biblioteca.php, admin-adauga-categorie-blog.php, admin-adauga-categorie-cantari.php, admin-adauga-categorie-devotionale.php, admin-adauga-categorie-descarcari.php, admin-adauga-categorie-maxime.php, admin-adauga-categorie-meditatii.php, admin-adauga-categorie-poezii.php, admin-adauga-categorie-smsuri.php, admin-adauga-categorie-stiri.php.
  Această eroare a fost prezentă și în scriptul de pe https://www.filumina.ro, doar că nu a fost detectată deoarece acele meniuri nu au fost folosite pe site în ultimele luni.


  1. Salut, nu știu exact, cred că pe la începutul lunii aprilie, că mai lucrez la meniul de căsătorii, sper să-l finalizez până atunci.


   1. Nu mai funcționează link-ul download

Lasă un răspuns