Actualizare script filumina.ro de la versiunea din 27-08-2015, la versiunea din 28-01-2016

Conținutul fișierului Ce_e_nou.txt:
Această actualizare este valabilă doar pentru versiunea din data de 27-08-2015.
Pentru a instala această actualizare, urmează cu atenție următorii pași:

1. Fă un backup al întregului site, pentru eventualitatea în care greșești ceva, sau pentru recuperarea de modificări pe care le-ai adus scriptului.
2. Șterge fișierele din public_html, (ATENȚIE! DOAR FIȘIERELE, NU ȘI FOLDERELE!).
3. Copiază fișierele din scriptul descărcat, doar fișierele din folderul pubic_html.
4. Copiază conținutul folderului numit "actualizare_dela_27-08-2015_la_28-01-2016" unde ai copiat și fișierele, adică în public_html, sau în rădăcina domeniului pe care vrei să actualizezi acest script.
5. Editează și salvează fișierul numit "config.php".
6. Dacă ai imaginea favicon.ico personalizată cu numele site-ului tău, va trebui să o copiezi în folderul "img".
7. Apelează în browser (DOAR O SINGURĂ DATĂ) fișierul numit "actualizeaza.php".
8. Verifică funcționalitatea site-ului.
9. Dacă ai fișiere din versiunea anterioară, și dorești să le incluzi în acest script, trebuie să modifici interogările funcției "membru", adăugând semnul "`" înaintea și după numele coloanei.

În această versiune a scriptului au fost făcute următoarele modificări:
Au fost eliminate semnele "?>" de la sfârșitul fișierelor cu extensia ".php".
A fost făcut un fișier numit f_fun, fișier în care se face unset la variabilele setate în fișierul fun, și a fost apelat la sfârșitul fișierelor, în locul funcției exit.
A fost făcut ca în sitemap-membrii să nu apară conturile ne validate.
A fost făcut ca numele unui membru ne validat să nu apară altor utilizatori, decât administratorilor și acelui membru.
Au fost înlocuite apelările funcțiilor "time()" și "microtime()", cu variabilele "$_SERVER['REQUEST_TIME']" și "$_SERVER['REQUEST_TIME_FLOAT']".
Au fost reparate variabile care generau erori de tip notice în error_log.
A fost făcut ca extensiile de domenii din meniul whois să fie recunoscute automat de la site-ul "whois.iana.org".
A fost reparată o eroare din fișierele "admin-mesaje-raportate.php" și "admin-marcheaza-mass.php", acum orice admin poate marca un mass chiar dacă nu a fost raportat de mai mulți membri.
În fișierul camera-chat includerea fișierului f_nou a fost mutată pentru a rezolva o problemă: în cazul în care membrul care a scris un mesaj primea o alertă sau un dar, mesajul nu se posta pe chat. Acum mesajul se postează înainte de afișarea elementelor din f_nou.
A fost reparată o problemă în fișierele: "aprecieri-mesaj-instant", "aprecieri-mesaj-instant-admini", "aprecieri-poza"; la primirea unei alerte, membrul nu era redirecționat înapoi la link-ul de aprecieri.
În extra meniu a fost adăugat meniu pentru vizualizarea de headere HTTP.
Au fost redenumite variabile din fișierul f_sus.php la nume specifice, deoarece unele intrau în conflict cu alte variabile declarate înaintea includerii fișierului f_sus,
În extra meniu a fost adăugat meniul DNS Domain.
A fost definită și identitatea elementului în titlurile paginilor care fac referire la bancuri, mesaje instant, mesaje instant admini și SMS-uri; pentru furnizarea de titluri unice.
A fost făcut ca un cod captcha să nu mai poată fi folosit dacă a fost folosit odată.
Fișierul favicon a fost mutat în folderul img.
Tabela maxime a fost redenumită în maxime_random.
Au fost adăugate meniurile "Devoționale" și "Maxime", împreună cu tabelele lor.
A fost făcut ca verificarea mesajului postat în fișierul camera-chat să fie făcută și în funcție de identitatea celui ce îl scrie, nu doar după textul mesajului.
Au fost reparate niște erori în fișierele f_sterg și joaca-x-0, câteva din interogări erau greșit apelate, nu generau erori, dar făceau ca apelările la baza de date să nu aibă loc.
A fost declarat și parametrul cu numărul 4 la apelările funcției setcookie() în fișierele: eroare.php, intra-pe-site.php, logare.php, salveaza-iconite-meniu.php, salveaza-link-profil.php, salveaza-mod-paginare.php, salveaza-tema.php, seteaza-mod-jos.php, seteaza-zambareti.php; deoarece se seta link-ul apelat.
A fost mutată generarea de link-uri din sitemap-site în sitemap-uri proprii aferente meniurilor Băiatul zilei, Fata zilei, Melodia zilei, Mesaje instant admini și Mesaje instant.
A fost adăugat un nou meniu numit "Interogări orfane în baza de date"; meniu care afișează interogări posibil rămase la ștergerea unui membru.
A fost reparată paginarea în fișierul poze-membrii-din.php; nu se afișau membrii când se accesa pagina următoare.
A fost declarată ca varchar(77) coloana nume din tabela forum_topicuri.
A fost declarată ca varchar(255) coloana browser din tabelele istoric_browsere și vizitatori.
A fost reparat meniul "Combină cont membru", acum fiind actualizate cu valorile ambelor conturi și următoarele coloane din tabela membrii: postari, lei, banca_lei, euro, banca_euro, mesaje_chat, cadoul, mesaje_instant, puncte_joc, trivia, top_alerte, top_daruri, top_mesaje și vizite; deasemenea șterge contul vechi, ștergând și intrările duble rămase pe vechiul cont din tabelele: bancuri_like, bancuri_note, blog_like, blog_note, cantari_like, cantari_note, devotionale_like, devotionale_note, descarcari_like, descarcari_note, forum_abonati_forumuri, forum_abonati_topicuri, galerie_like, galerie_note, grup_membrii, ignorati, imagini_zambareti_favoriti, maxime_like, maxime_note, meditatii_like, meditatii_note, membrii_pedepsiti, mesaje_instant_admini_like, mesaje_instant_like, poezii_like, poezii_note, prieteni, sms_like, sms_note, stiri_like, stiri_note.
Au fost declarate în baza de date coloane unice câte două coloane în tabelele mai sus menționate, deasemenea și în tabelele: descarcari_albume, forum_forumuri, forum_topicuri, istoric_browsere și vizitatori.
A fost făcut ca să nu fie afișate intrări mai noi decât ziua curentă la meniul Melodia zilei, în fișierele arhiva-melodia-zilei și sitemap-melodia-zilei; astfel fiind posibilă setarea melodiei cu mai multe zile înainte.
A fost adăugată o funcție în fișierul joaca-trivia, funcție care înlocuiește caractere diacritice în corespondentul lor fără diacritice din răspunsul postat, și din cel din baza de date.
A fost modificată constanta ID_PROPRIETARI fiind definită cu funcția define (facilitate valabilă începând cu php 7.0.0).
A fost implementat operatorul ?? în anumite locuri în care a fost necesar; fiind eliminată apelarea funcției isset (facilitate valabilă începând cu php 7.0.0), modificare care pe parcurs urmează să fie aplicată întregului script.
A fost făcut ca ID-ul 0 să nu poată vota la fata și băiatul zilei.
A fost redenumit link-ul posta în mesaje.
A fost redenumit link-ul prietenii în prieteni-membru.
A fost redenumit link-ul profil în profil-membru.
A fost eliminată coloana tip din tabela descarcari_categorii.
A fost redenumită coloana meniu_posta în meniu_mesaje, din tabela membrii.
A fost redenumită imaginea img/posta.png în img/mesaje.png.
A fost adăugat meniu de administrare de browsere blocate la înregistrare, pentru membrii care sunt proprietari; deasemenea și în baza de date tabela "browsere_blocate".
A fost declarată coloana "data" ca unică în tabelele baiatul_zilei_din și fata_zilei_din.
A fost adăugat un meniu de căutare valabil doar pentru ID_PROPRIETARI, meniu prin care se caută într-o tabelă în funcție de un text existent într-o anumită coloană.
A fost făcut ca funcția sterge_postare din fișierul f_sterg să șteargă individual postările care sunt răspunsuri la acea postare.
La jocul grădina a fost făcut ca în link-uri să se transmită identitatea plantei, nu doar numele; deasemenea în fișiere a fost făcută recunoașterea plantei în funcție de ID, nu de nume.
A fost redenumită coloana bani în pret din tabelele gradina_plante și gradina_seminte.
A fost redenumită coloana planta în nume din tabelele gradina_plante și gradina_seminte.
Au fost readăugate tabelele gradina_plante_cumparate și gradina_seminte_cumparate, fiind redefinite coloanele.
A fost modificat fișierul top-plante-gradina, fiind definite altfel interogările la baza de date.
A fost făcut pentru administratori un meniu în care să fie afișate conturile membrilor care s-au logat în ultimele 24 de ore folosind: același browser, același IP, sau același browser și același IP; verificarea se face în tabela istoric_logari.
Au fost înlocuite variabilele $cui și $cuidai cu variabila $la în fișierele: contact-admini.php, contacteaza-admini.php, transfera-bani-eroul.php, transfera-i-bani-eroul.php, transfera-bani-gradina.php, transfera-i-bani-gradina.php, triburile2-piata-centrala; deoarece nu era recunoscută în mod corect de către ceva interogări definite deja în anumite fișiere incluse prin funcția require.
A fost eliminată interogarea care verifica existența unui element cu nume sau valoare similară, din următoarele fișiere: adauga-la-ignorati.php, adauga-topic.php, apreciaza-articol.php, apreciaza-banc.php, apreciaza-cantare.php, apreciaza-devotionala.php, apreciaza-fisier.php, apreciaza-maxima.php, apreciaza-meditatie.php, apreciaza-mesaj-instant.php, apreciaza-mesaj-instant-admini.php, apreciaza-poezie.php, apreciaza-poza.php, apreciaza-sms.php, apreciaza-stire.php, intra-in-grup.php, logare.php (verifica dacă browserul există în tabela istoric_browsere), noteaza-articol.php, noteaza-banc.php, noteaza-cantare.php, noteaza-devotionala.php, noteaza-fisier.php, noteaza-maxima.php, noteaza-meditatie.php, noteaza-poezie.php, noteaza-poza.php, noteaza-sms.php, noteaza-stire.php, seteaza-zambaret-favorit.php.
A fost făcut ca dacă este setat și al doilea parametru la apelarea funcției actualizeaza_text, să facă update la coloanele cu numele "text" și din următoarele tabele: bancuri, bancuri_comentarii, biblioteca_comentarii, blog_articole, blog_comentarii, cantari, cantari_comentarii, chat_arhiva, comentarii_profil, contact, daruri_oferite, descarcari_comentarii, devotionale, devotionale_comentarii, forum_postari, forum_topicuri, galerie_comentarii, grup_anunturi, jurnal_admini, maxime, maxime_comentarii, maxime_random, meditatii, meditatii_comentarii, mesaje_instant, mesaje_instant_admini, mesaje_instant_admini_comentarii, mesaje_instant_comentarii, poezii, poezii_comentarii, sms, sms_comentarii, stiri, stiri_comentarii, t2_rapoarte, tichet_intrebari, tichet_raspunsuri.
A fost adaugată funcția "sterge_folder()" în fișierul f_sterg; funcție care șterge un folder chiar dacă conține fișiere.
A fost eliminată variabila $cl din câteva locuri de prin triburile v2, fiind implementat acel array direct în locul unde era apelată variabila.
A fost făcut meniu pentru encodarea/decodarea domeniilor cu caractere speciale în format ascii.
A fost făcut să recunoască ce e completat, adică numele sau identitatea unui membru, la completarea variabilei $la prin metoda post în fișierul fun.php, pentru fișierele: admin-adauga-poze.php, joaca-x-0.php, trimite-alerta.php, trimite-mesaj.php.
A fost reparat meniul prognoza meteo, fiind modificat link-ul către pagina corectă.
A fost făcut să nu se poată accesa fișierele inregistreaza-cont-nou.php și logare.php dacă variabila $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] nu este setată sau completată.
A fost adăugat un nou meniu numit "Fișiere orfane"; meniu care afișează link-uri a căror fișiere nu au fost găsite în FTP, sau fișiere din FTP care nu au link-urile inserate în baza de date.
A fost reparată o eroare la interpretarea de coduri BB; nu se recunoșteau codurile dacă se introducea o linie nouă în interiorul unui cod.
A fost reparată o eroare în fișierul triburile2_nicu1.php; la trimiterea de ajutor, nu se actualizau resursele primite, deasemenea a fost anulată și variabila $deg.
A fost definită valoarea "5" pentru TIMEOUT la toate apelările prin CURL.
A fost făcut ca să se scrie și textul postării în notificarea trimisă proprietarului unui topic, și celui ce a scris postarea inițială dacă postarea e răspuns la o altă postare, în fișierul posteaza-raspuns.php.
A fost definit semnul "`" la numele unei coloane/tabele, nu la numele unei variabile, în locurile unde nu se prelua din get sau post numele acelei coloane/tabele în fișierele: admin-interogari-de-revizuit.php, admin-intrari-in-baza-de-date-membru, admin-intrari-orfane-in-baza-de-date.php, fun.php (la funcția "membru", astfel fiind necesară modificarea din întregul script a tuturor apelărilor acestei funcții), triburile2-cladire-principala (în variabila $cl).
A fost eliminată combinația "::" din fișierul admin-intrari-in-baza-de-date-membru.php, fiin definite interogările ca array.
A fost modificată variabila $meniu din fișierul index.php, fiind definită ca assoc, pentru a ușura definirea/eliminarea ulterioară într-un mod mai ușor a meniurilor.
Au fost eliminate variabilele $res și $noi din locurile unde erau definite în mod inutil, interogările fiind mutate direct în interiorul unei condiții.
A fost făcut ca să se scrie în fișiere de tip log doar dacă s-a șters ceva, la apelarea fișierelor cron_orar.php și cron_zilnic.php.
A fost făcut ca data pentru ultima acțiune să fie actualizată doar dacă membrul nu este pe modul invizibil, în fișierul f_conectare.php, coloana "activitate", tabela "membrii".
A fost făcut ca dacă există o intrare cu același ip și cu același browser în tabela vizitatori, să nu se facă insert, ci doar update, în fișierul f_conectare.php.
A fost adăugat un nou meniu numit "Statistici membrii activi", meniu în care sunt afișate anumite detalii referitoare la sesiune și la numărul de membrii activi în funcție de anumite durate de timp.
A fost readăugată coloana "cult" fiind definită ca int(2) în tabela membrii.
A fost modificat felul de completare a cultului din fișierul setari-extinse.php, astfel fiind posibilă alegerea unui cult dintr-un combobox, cu actualizare în fișierul salveaza-setari-extinse.php și afișare în fișierul detalii-membru.php.
A fost adăugată coloana "stare_civila" în tabela membrii.
A fost definită posibilitatea de a-și completa membrii și starea civilă în fișierul setari-extinse.php, cu actualizare în fișierul salveaza-setari-extinse.php și afișare în fișierul detalii-membru.php.
A fost definită posibilitatea de afișare și a coloanei "nume", în cazul în care există în tabela apelată, în fișierul admin-intrari-in-tabela-coloana-pentru-membru.php.
Au fost înlocuite anumite cuvinte fără diacritice fiind înlocuite cu cuvinte cu diacritice la nivelul întregului script, urmând ca treptat să fie înlocuite cât mai multe.
Fișierul bigdump.php a fost actualizat la versiunea 0.36b pentru compatibilitatea cu MySQLi.
Au fost reparate și alte erori minore, deasemenea au fost reorganizate anumite interogări, fiind eliminate unele variabile definite în mod inutil.
Scriptul poate fi descărcat de aici!

Un gând despre „Actualizare script filumina.ro de la versiunea din 27-08-2015, la versiunea din 28-01-2016

Lasă un răspuns