Actualizare script filumina.ro de la versiunea din 28-01-2016, la versiunea din 03-08-2016

Conținutul fișierului Ce_e_nou.txt:
Această actualizare este valabilă doar pentru versiunea din data de 28-01-2016.
Pentru a instala această actualizare, urmează cu atenție următorii pași:

1. Fă un backup al întregului site, pentru eventualitatea în care greșești ceva, sau pentru recuperarea de modificări pe care le-ai adus scriptului.
2. Șterge fișierele din public_html, (ATENȚIE! DOAR FIȘIERELE, NU ȘI FOLDERELE!).
3. Copiază fișierele din scriptul descărcat, doar fișierele din folderul pubic_html.
4. Copiază conținutul folderului numit "actualizare_dela_28-01-2016_la_03-08-2016" unde ai copiat și fișierele, adică în public_html, sau în rădăcina domeniului pe care vrei să actualizezi acest script.
5. Editează și salvează fișierul numit "config.php", și numele site-ului din fișierele ".htaccess" și "robots.txt".
6. Apelează în browser (DOAR O SINGURĂ DATĂ) fișierul numit "actualizare.php".
7. Verifică funcționalitatea site-ului.
8. Dacă ai fișiere din versiunea anterioară, și dorești să le incluzi în acest script, trebuie să înlocuiești numele variabilei "$xyz" cu "$conn".

În această versiune a scriptului au fost făcute următoarele modificări:
Au fost adăugate următoarele două linii în fișierele care aveau funcția header, dar nu conțineau aceste linii:
header('Cache-Control: no-store,no-cache,must-revalidate,max-age=0,post-check=0,pre-check=0');
header('Expires: -1');
Au fost combinate anumite meta tag-uri, pentru o dimensiune mai mică a paginii, în fișierul f_sus.php.
Au fost eliminate meta tag-uri inutile, deasemenea și tagul <base> din fișierul f_sus.php.
A fost făcut ca la combinarea a două conturi, data înregistrării să fie setată la valoarea cea mai veche.
A fost făcut ca un cont ne validat să poată intra pe site, dar să nu poată face nimic până la validare, fiind făcute modificări în fișierele f_form.php și f_mut.php.
A fost închisă porțiunea referitoare la faptul că membrul nu are contul validat din fișierul logare.php.
A fost făcut să nu se șteargă alertele, mesajele și notificările primite ale membrilor care sunt declarați în constanta ID_PROPRIETARI, în fișierul cron_zilnic.php.
A fost făcut să nu fie returnate intrări în funcție de browser sau IP ale membrilor care sunt declarați în constanta ID_PROPRIETARI, exceptând fișierele admin-istoric-browsere.php și admin-istoric-logari.php.
A fost făcut să verifice dacă membrul ne validat s-a logat pe site de la data înregistrării și cu un alt browser, exceptând cel cu care s-a înregistrat, în fișierul admin-membrii-ne-validati.php.
A fost făcut să arate data înregistrării și data ultimei acțiuni, la detaliile unui membru înregistrat, în fișierul admin-membrii-ne-validati.php.
A fost pusă afișarea codului BB la accesarea profilului de către proprietarul unui profil în fișierul profil-membru.php.
A fost mutată afișarea numărului de elemente în dreapta link-ului, deasemenea afișarea de numere în anumite locuri a fost înconjurată cu funcția number_format().
A fost adăugat meniu de adăugare fișiere la descărcări din programul OneDrive.
A fost apelată clasa "rotunjit" din CSS, la afișarea de poze în definirea variabilei $header5, în fișierele: aprecieri-poza.php, comentarii-poza.php, editeaza-poza.php, galerie.php, note-poza.php, poza.php, poze-membru.php; deasemenea și la afișarea de poze în fișierele: poze-baieti.php, poze-baieti-conectati.php, poze-fete.php, poze-fete-conectate.php, poze-membrii.php, poze-membrii-din.php, poze-noi.php, top-poze-vizitate.php.
A fost adăugată linia următoare în fișierul f_form.php, în cazul în care versiunea setată este WML, asta face ca dacă sunt transmise valori goale să nu fie returnate:
if($valoare!='')
A fost făcut meniu pentru posibilitatea de editare a tuturor link-urilor de fișiere dintr-un album de la descărcări.
A fost făcut să recunoască extensia unui fișier chiar dacă acel fișier conține și altceva după extensie, în fișierul f_ext_img.php.
A fost adăugat meniu de reparare fișiere adăugate la descărcări din programul OneDrive.
A fost făcut să nu se poată seta parole cu valori goale, sau cu mai puțin de 4 caractere în fișierul admin-salveaza-parola-administrare.php; deasemenea schimbarea parolei este recunoscută imediat, nu la următoarea logare în fișierul f_admin.php.
A fost făcut ca link-urile de distribuiri să nu apară dacă nu sunt elemente, în fișierele descarcari.php, f_carte_biblioteca.php și f_topic_forum.php.
A fost reparată actualizarea de link-uri adăugate de la Dropbox, în fișierele admin-adauga-fisiere-descarcari-dropbox.php și admin-reparare-link-uri-din-dropbox.php; astfel sunt modificate link-uri oferite de conturi vechi, dar și link-uri oferite de conturi noi, link-urile transmise de Dropbox fiind diferite în funcție de vechimea conturilor.
A fost declarată o nouă variabilă numită $header0, variabilă care conține clase afișate în răspunsul CSS, fiind completată doar în fișierele care conțin apelări de astfel de clase; astfel răspunsul CSS fiind redus considerabil în celelalte pagini.
A fost adăugată încă o temă, astfel utilizatorii putând seta una dintre cele 15 teme pe site, în meniul setează tema, din setări grafică.
A fost pus link către fișierul admin-cauta-in-tabela-coloana.php, pentru afișarea tuturor coloanelor/valorilor dintr-o tabelă, în funcție de o anumită coloană/valoare în fișierul admin-intrari-in-tabela-coloana-pentru-membru.php.
În tabela descarcari_albume au fost adăugate coloanele: logo, logo1, logo2, logo3, logo4, logo5, link și descriere; coloane a căror valori sunt afișate în funcție de următoarele criterii:
– Coloana logo este afișată ca avatar în pagina cu albumele dacă este completată, iar la accesarea unui album imaginea se poate mări dacă celelalte coloane (logo1, logo2, logo3, logo4 și logo5) nu sunt completate; dacă și celelalte coloane sunt completate, atunci se pot mări după accesarea link-ului cu imaginea care reprezintă galeria albumului, pagină în care sunt afișate imaginile albumului.
– Dacă este completată coloana link, atunci în pagina albumului apare un link pentru descărcarea albumului în mod arhivat. Pentru descărcarea fișierului arhivat, taxarea membrului se face în funcție de numărul de fișiere din album.
– Conținutul coloanei descriere este afișat la accesarea unui album, dacă este completat.
A fost adăugat cod BB la accesarea unui album de la descărcări.
A fost făcut să se poată șterge de la prieteni membrii care au conturile dezactivate.
A fost făcut ca dacă un administrator își dezactivează contul, să își piardă automat și funcția.
Au fost adăugate link-uri către elementele adăugate în paginile din care s-au adăugat, pentru toate meniurile în care se pot adăuga elemente care pot fi accesate prin link-uri; astfel după adăugarea unui element, se poate accesa direct acel element.
Au fost adăugate coloanele validd, durata și rata în tabela descarcari_fisiere; deasemenea a fost implementată afișarea valorilor conținute de coloanele durata și rata în fișierele descarcari.php și fisier.php; coloana validd este folosită pentru a indica starea actualizării pentru coloanele dimensiune, durata și rata.
A fost făcut să actualizeze coloana validd la valoarea "6" în fișierele: admin-editeaza-fisiere-descarcari.php, admin-reparare-link-uri-din-copy.php, admin-reparare-link-uri-din-dropbox.php, admin-reparare-link-uri-din-onedrive.php, editeaza-fisierul.php.
A fost făcut meniu pentru setarea coloanelor dimensiune, durata și rata, la fișierele de la descărcări; astfel fiind necesară implementarea clasei getID3 în script.
A fost făcut meniu cu informații despre avantajele unui cont de membru autentificat și puse link-uri în locurile în care se face referire la autentificare.
A fost eliminat tag-ul <small> pentru versiunea WML, din variabilele referitoare la clasele de CSS, fiind inclus în variabilele/locurile în care apare tag-ul <p>; astfel în versiunea WML pagina are o dimensiune mai mică.
A fost adăugată ca inițială la descărcări sortarea în funcție de numele fișierelor, iar sortarea în funcție de data adăugării nu mai este setată ca inițială, fiind adăugată la sortarea de fișiere; astfel fișierele unui album apar în funcție de numele fișierelor, nu în funcție de data adăugării.
A fost făcut ca să se scrie în fișierul log/fisiere_editate.txt, modificarea numelui unui fișier de la descărcări, folosind fișierele admin-reparare-link-uri-din-copy.php, admin-reparare-link-uri-din-dropbox.php, admin-reparare-link-uri-din-onedrive.php,și modificarea dimensiunii, în caz că dimensiunea existentă în baza de date are valoare mai mare de "0"; deasemenea și în fișierul admin-seteaza-dimensiune-durata-rata.php, doar că în acest fișier se scriu și modificările coloanelor `durata` și `rata`, dacă în baza de date au valori mai mari de "0".
A fost apelată funcția dimensiune în fișierul admin-optimizeaza-baza-de-date.php, pentru afișarea într-un mod mai prietenos a dimensiunii tabelelor.
A fost eliminat fișierul f_diferenta, iar codul care îl conținea funcția "diferenta()" a fost inserat direct în locurile unde era apelată acea funcție; deasemenea clasele "verde" și "orange" din răspunsul CSS au fost declarate în variabila $header0, în fișierele: admin-arhiva-chat-membru.php, arhiva-camera-chat.php, arhiva-private-camera-chat.php, camera-chat.php, joaca-trivia.php.
A fost eliminată valoarea "3" din modul de setare a link-urilor de profil; astfel imaginea care indica sexul unui membru nu mai este returnată lângă link-urile de profil, ci doar ca avatar, dacă membrul nu are setat un avatar, în locurile cu link-uri de profil în pagini cu paginare; deasemenea a fost setată ca inițială valoarea "2" la această coloană.
A fost făcută verificarea parolei ca în fișierul f_admin.php, în fișierele f_profill.php și f_galerie.php; era o problemă care făcea ca dacă parola era schimbată între timp, nu era solicitată din nou.
A fost făcută paginare în fișierele administratori.php și conectati-chat.php.
A fost făcută posibilitatea de a scrie comentarii direct din paginile cu comentarii; deasemenea postări în paginile topic-urilor din forum.
Au fost adăugate avatare în paginile în care este necesară afișarea link-urilor de profil a mai multor membri.
A fost adăugată posibilitatea de afișare a avatarelor cu chenar pătrat, setare care se poate modifica din meniul setări grafică.
A fost pus tag-ul textarea la formularele de mass-uri.
A fost eliminată variabila $cou din fișierele: bancuri.php, blog.php, cantari.php, cauta-membrii-dintr-un-judet.php, descarcari.php, devotionale.php, istoric-nume.php, magazin.php, maxime.php, meditatii.php, poezii.php, smsuri.php, stiri.php; deasemenea a fost adăugată în toate fișierele de topuri.
A fost adăugat jocul Barn Buddy, fiind finalizat din scriptul de dezvoltare, dar au fost regândite tabela `barnbuddy_experienta`, și cumpărarea de nivele de pământ.
În fișierele de topuri au fost adăugate imagini care arată medalii pentru primele trei locuri.
A fost făcut să arate doar dacă sunt daruri care conțin text, în fișierul admin-daruri-trimise.php.
A fost adăugată afișarea ca avatare a logo-urilor ca la albumele de la descărcări (cu chenar pătrat), în fișierele de grupuri și parteneri.
A fost adăugată afișarea logo-ului unui grup în fișierele grup.php și membrii-grup.php.
A fost făcut ca la mutarea unei poze într-un album (exceptând albumul "Poze fără album"), să se reseteze avatarul membrilor care conțin link-ul acelei poze la avatar.
A fost făcut ca link-ul către melodia zilei din index să fie afișat doar dacă în data curentă este setată melodia zilei; în schimb, a fost adăugat link către arhivă melodia zilei în meniul descărcări.
A fost făcut ca să afișeze un mesaj de eroare în cazul în care membrul are dezactivată acceptarea de fișiere cookie, în fișierul intra-pe-site.php.
A fost pusă afișarea și a numărului de telefon al adminului în caz de anumite erori, în fișierul inregistreaza-cont-nou.php.
A fost făcut ca la afișarea numărului de telefon și a adresei de e-mail a adminului să fie link-uri, nu doar text, în fișierele inregistreaza-cont-nou.php și intra-pe-site.php.
A fost făcut ca la adăugarea pentru un membru a unei poze de către un administrator, să se trimită notificare acelui membru; deasemenea și la modificarea descrierii a fost făcut ca să se scrie și această modificare în notificarea către membrul a cărui poză a fost editată de către un administrator. A fost luată această măsură datorită unor utilizatori ai scriptului, administratori care puneau poze de pe alte site-uri fără ca membrii în cauză să fie anunțați sau să le fi cerut asta.
A fost făcut ca la adăugarea/editarea/ștergerea unui album de la descărcări să se scrie în jurnalul administratorilor (dacă are completate) link-ul către arhiva albumului și descrierea.
A fost eliminat fișierul max.php, și în locurile unde era apelat a fost inclus fișierul f_avatar.php pentru afișarea avatarului, în fișierele: baiatul-zilei.php, barnbuddy-membru.php, carte-de-identitate.php, detalii-membru.php, erou.php, fata-zilei.php, gradina-membru.php, profil-membru.php, statistici-membru.php.
A fost făcut să nu se afișeze link-uri în cazul în care nu sunt și alți câștigători la jocurile Băiatul zilei și Fata zilei.
A fost făcută posibilitatea ca un membru să-și poată seta ca avatar cartea de identitate; fiind introdus în script fișierul seteaza-carte-de-identitate-ca-avatar.php.
A fost făcut să afișeze pagini de eroare la link-urile care nu mai există în baza de date, în fișierul descarca.php.
A fost făcut să nu mai fie afișat link-ul personalizat cu numele membrului dacă numele conține alte caractere exceptând "a-zA-Z0-9_-", în fișierele: informatii-devino-administrator.php, informatii-invita-prietenii.php, logare.php, prieteni-invitati.php și sitemap-membrii.php; astfel fiind posibilă schimbarea numelui folosind și alte caractere.
A fost făcut ca și la schimbarea numelui să fie recunoscute numele blocate sau rezervate de la înregistrare.
A fost făcut ca să se facă verificarea dacă variabila $_FILES['fisier'] a fost setată, și dacă uploadul nu a generat erori în fișierele: admin-adauga-avatar.php, admin-adauga-carte.php, admin-adauga-dar.php, admin-adauga-icon.php, admin-adauga-produs-magazin.php, admin-adauga-zambaret.php, admin-editeaza-imagine-album-descarcari.php, admin-editeaza-logo-partener.php și editeaza-logo-grup.php.
A fost făcut meniu pentru combinarea a două fișiere de la descărcări, astfel ca dacă un fișier este combinat cu altul și primește valoarea "0" în coloana "vizibil", atunci acel fișier nu mai apare pe site, dar la accesarea unui link aparținător de acel fișier, redirecționarea se face către noul fișier. Dacă fișierul primește valoarea "1", rămâne afișat și în albumul de origine, doar că la accesarea unui link aparținător, utilizatorul este tot redirecționat către noul fișier, dar doar dacă are completată coloana "id_nou" cu iID-ul pentru noul fișier. Dacă are o valoare mai mare de "1" în coloana "vizibil", atunci utilizatorul este redirecționat către un topic, dar doar la accesarea link-ului pentru descărcarea acelui fișier, nu și la celelalte link-uri.
A fost făcut ca să se poată seta un ID de topic la editarea unui album de la descărcări, topic către care să fie redirecționate fișierele la accesarea link-urilor lor de descărcare, în cazul în care a fost cerută de către artiști ștergerea fișierelor dintr-un album, în acel topic se explică motivul blocărilor.
A fost făcut ca logoul să apară cu clasa "rotunjit" în fișierele: autentificare.php, contact-admini, contacteaza-admini, f_delogare.php, index.php, informatii-avantaje-cont-membru-autentificat.php, inregistreaza-cont-nou.php, logare.php, recuperare-nume.php, recuperare-parola.php, recupereaza.php, recupereaza-numele.php, recupereaza-parola.php.
A fost făcut ca la înregistrarea unui cont nou și la schimbarea numelui să fie permise și următoarele diacritice din limba Română: "ĂăÂâÎîȘșȚțŞşŢţ"; deasemenea verificarea pentru un cont nou se face și în funcție de existența numelui corespondent fără diacritice, de ex dacă este înregistrat utilizatorul "lumina", nu se poate înregistra și utilizatorul "lumină".
A fost făcut ca un membru să-și poată vizualiza și lista membrilor care l-au adăugat în lista cu persoane ignorate, nu doar lista cu membrii adăugați de el în această listă.
A fost eliminată combinația "A-Z" din .htaccess, și din fișierele php, dar în fișierele php a fost făcut să recunoască și majusculele prin adăugarea sufixului "/i" la primul parametru al funcțiilor "preg_*".
A fost readăugată posibilitatea ca proprietarii să poată schimba numele prin editarea profilului unui membru.
A fost adăugată funcția svl în fișierele: baieti.php, cauta-membrii-dintr-un-judet.php, cauta-membru.php, conectati.php, conectati-chat.php, fete.php, membrii-activi.php, membrii-inregistrati.php, membrii-sarbatoriti.php, scrie-mesaj-chat.php; prin includerea fișierului f_svl.php, funcție care afișează sexul, vârsta și locația unui membru, locația doar dacă este completată.
A fost înlocuit textul "Alte tari" cu textul "Alte țări" din script și baza de date; deasemenea și numele județelor care conțin diacritice au fost înlocuite în tabela "membrii", coloana "location", și tabela "localitati", coloana "judet".
A fost făcut ca la validarea unui membru să fie automat avertizat de către robotul site-ului, pentru a-și completa profilul.
Au fost redenumite fișierele de județe având numele prescurtate, de ex "Alba.gif" a devenit "AB.gif".
A fost trecut la comentarea folosind setul "###" pentru comentarii pe o singură linie, și setul "##" pentru linii închise, dar tot pentru comentariu pe o singură linie; în defavoarea seturilor "//" sau "///", deoarece combinația "//" era folosită și în locuri unde erau apelate link-uri, în plus comentarea cu semnul "#" este acceptată și în fișiere .htaccess, nu doar în fișiere php; astfel setul "##" este folosit pentru linii de cod închise, setul "###" este folosit pentru comentarii, iar setul "/* cod
pe
mai
multe
linii */" este folosit pentru comentarii sau coduri închise folosind mai multe linii.
A fost redenumită variabila "$xyz", fiind înlocuită cu variabila "$conn", pentru a avea un nume mai explicit în folosirea ei.
A fost adăugată redirecționare în .htaccess, pentru favicon.ico, deoarece chiar dacă declarația apare în sursa paginilor, unele browsere apelau tot fișierul din rădăcina site-ului, dar acum apelările către favicon.ico sunt redirecționate cu redirecționare de tip 301, către fișierul img/favicon.ico.
A fost lăsată în script și constanta "DOMENII_STATICE", deoarece eliminarea ei ar fi fost destul de greoaie. Această constantă este folosită pentru a ajuta la încărcarea resurselor statice folosind mai multe subdomenii, iar la https://www.filumina.ro sunt trei subdomenii pentru așa ceva:
– img0.filumina.ro direcționează către / și este folosit pentru resursele dinamice, de ex imaginile de captcha și counter
– img1.filumina.ro direcționează către /img/
– img2.filumina.ro direcționează către /img/
img1.filumina.ro și img2.filumina.ro sunt folosite pentru resursele statice. În script au fost definite să direcționeze fără subdomenii, iar pentru cine dorește, ofer explicații referitoare la folosirea acestei facilități. Link-urile către fișierele statice în funcție de subdomeniu au fost lăsate notate în fișierul manifest.appcache.
A fost integrată clasa getID3 pentru setarea dimensiunii, ratei de biți, și a duratei fișierelor de la descărcări.
Au fost reparate variabile care generau erori de tip notice în error_log.
Au fost înlocuite anumite cuvinte fără diacritice fiind înlocuite cu cuvinte cu diacritice la nivelul întregului script, urmând ca treptat să fie înlocuite cât mai multe.
Au fost reparate și alte erori minore, deasemenea au fost reorganizate anumite interogări, fiind eliminate unele variabile definite în mod inutil.
A fost implementat operatorul ?? în anumite locuri în care a fost necesar; fiind eliminată apelarea funcției isset (facilitate valabilă începând cu php 7.0.0), modificare care pe parcurs urmează să fie aplicată întregului script.
Download script de aici!

Lasă un răspuns