Script filumina.ro 19-12-2017

Conținutul fișierului Citește-mă!.txt:
CITEȘTE ÎNTREGUL DOCUMENT, PENTRU O INSTALARE CORECTĂ A SCRIPTULUI!
Scriptul care a fost pe filumina.ro în data de 19-12-2017, plus ceva modificări.
ESTE INTERZISĂ VÂNZAREA LUI, SAU INSTALAREA CONTRA-COST!
Baza de date are peste 8 MB, pentru că are toate inserările în tabelele:
biblia_carti,
biblia_texte,
biblia_titluri,
biblia_trimiteri,
lista_identitati,
localitati,
tari;
dar mai există o bază având inserate doar câte o linie din tabelele mai sus menționate, bază care are numele baza_de_date_mica.
Inițial sunt înregistrați doi utilizatori numiți admin (ID1) și Administrator (ID2), cu parola admin, utilizatori care au permisiuni de proprietar, și sunt și validați.
În caz de erori la instalare, alte erori ale scriptului, sau dacă nu reușești să-i încarci baza de date, răspund la telefon: +40741476860, adresa de e-mail bordanc_nicu@yahoo.com, sau la ID-ul de mess bordanc_nicu

Ultima versiune actualizată a acestui script publicată de mine pe internet, se va putea descărca de la link-urile:
https://www.bordancnicu.ro/category/scripturi/
sau
https://www.filumina.ro/descarcari/album/16-scripturi-php-html-si-altele
Notificările acțiunilor efectuate de membri vin de la cel ce acționează, iar cele ce țin strict de site, de la ID-ul robotului setat în config.php.
Are link-uri optimizate pentru SEO, și sitemap-uri XML care se trimit automat zilnic la Google și Bing.
Are un sistem mai complex de sitemap-uri, generând sitemap-uri valide în formatele: xml,txt,rss și (experimental) html.
Are implementat MySQLi ca mod de conectare la baza de date, deoarece în versiunea de PHP 7.0.0 a fost eliminat modul vechi de conexiuni la baza de date folosit în Lavalair, iar variabila care trebuie definită în funcții ca și variabilă globală pentru conectare la MSQL este "$conn".
A fost lăsată în script și variabila "$domenii_statice", deoarece eliminarea ei ar fi fost destul de greoaie. Această variabilă este folosită pentru a ajuta la încărcarea resurselor statice folosind mai multe subdomenii, iar la filumina.ro sunt trei subdomenii pentru așa ceva:
– img0.filumina.ro direcționează către / și este folosit pentru resursele dinamice, de ex imaginile de buletin și counter
– img1.filumina.ro direcționează către /img/
– img2.filumina.ro direcționează către /img/
img1.filumina.ro și img2.filumina.ro sunt folosite pentru resursele statice. În script au fost definite să direcționeze fără subdomenii, iar pentru cine dorește, ofer explicații referitoare la folosirea acestei facilități. Link-urile către fișierele statice în funcție de subdomeniu au fost notate în fișierul manifest.appcache.

Detalii instalare și configurare:
Pentru funcționare e necesar ca serverul pe care vine instalat acest script să ruleze PHP versiunea 7.1.0 sau mai nouă, și Apache cu modulul Mod_Rewrite.
În php trebuie să fie activate și extensiile:
– mysqli (pentru conexiunea la baza de date),
– mbstring (pentru prelucrarea caracterelor speciale, de exemplu diacriticile),
– gd (pentru modificarea dimensiunii la anumite logouri, și pentru ca să scrie numele site-ului pe poze),
– intl (pentru funcționarea meniului Whois).
După încărcarea scriptului pe server, primul pas constă în completarea variabilelor din config.php.
Mai trebuie modificat numele și adresa site-ului și din fișierele robots.txt (liniile 3, 4, 5 și 6) și .htaccess (liniile 9, 10, 11, 13, 14 și 146).
Dacă se dorește utilizarea cu un certificat SSL, se înlocuiește textul "http://" cu textul "https://" din următoarele fișiere astfel:
– .htaccess – Linia 14, dar se decomentează și liniile 8, 9, 10 și 11
– config.php – Liniile 3 și 7
– robots.txt – Liniile 3, 4, 5 și 6
pentru certificat simplu (DV); deasemenea se înlocuiește http:// cu "https://" și din fișierul config.php, linia 8 pentru certificat valabil și pentru subdomenii.
După completarea variabilelor din config.php, și a adresei/numelui site-ului din celelalte fișiere, trebuie apelat fișierul bigdump.php, pentru importul bazei de date.
După importarea cu succes a uneia dintre baze de date, trebuie apelat fișierul instalare.php, fișier care execută următoarele modificări:
1. Modifică identitatea lui Vizitator offline din ID-ul 4 în ID-ul 0,
2. Modifică numele lui Robot site, înlocuindul cu numele site-ului completat în config.
3. Actualizează data activității la data actuală pentru toate conturile.
4. Șterge folderul "actualizare_dela_31-08-2017_la_19-12-2017".
5. Șterge fișierul actualizare.php.
6. Șterge fișierul baza_de_date.sql.
7. Șterge fișierul baza_de_date_mica.sql.
8. Șterge fișierul bigdump.php.
9. Șterge fișierul instalare.php.

Mai trebuie editate următoarele imagini care sunt personalizate cu numele site-ului:
– /img/counter.png folosită pentru afișarea statisticilor de pe index jos (dacă nu se poate edita, se șterge următorul bloc de cod din fișierul index.php '<div style="text-align:left"><img src="'.$domenii_statice[0].'counter.png" alt="" /></div>'),
– /img/favicon.ico imaginea pentru afișarea în istoricul sau marcajele din browser (dacă nu se poate edita, se șterge următorul text din fișierul f_sus.php: '<link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="'.$domenii_statice[1].'favicon.ico" />'),
– /img/logouri/logo.png logoul site-ului (se poate șterge/adăuga un alt logo din panoul de administrare),
– /img/logo_poze/mare.png
/img/logo_poze/mic.png
/img/logo_poze/mij.png
/img/logo_poze/thumb.png folosite pentru a imprima numele site-ului pe poze (dacă nu se pot edita, se caută după textul '##Linii care vin eliminate pentru a nu scrie numele site-ului pe poze:' în fișierele admin-adauga-poza.php și adauga-poza.php, și se urmează instrucțiunile de acolo).
Au fost eliminate meniurile Meditația zilei, Resurse creștine, rotește poza și invită prietenii, deasemenea facilități din fișierele: f_blocat, fun (din funcția seo), f_filtru_bb.
Au mai fost eliminate definirile variabilelor $head[1] și $head[2]; deasemenea a fost eliminată și din tag-urile link-urilor porțiunea 'rel="nofollow" '.
Se pot folosi caracteristicile Google Analytics, pentru asta trebuie deschise liniile comentate din f_jos.php, deasemenea modificată variabila care conține identitatea contului ce vine folosit din funcția goagal; tot în această funcție se pot adăuga alte coduri de la site-uri de reclame sau topuri de ex "trafic.ro".
Ca și o optimizare suplimentară, acest script are două fișiere numite cron_orar.php și cron_zilnic.php, fișiere care dacă permite CPanel-ul site-ului este bine să fie adăugate fiecare în Cron Job-uri, și să fie executate o singură dată pe oră/zi. Dacă sunt adăugate în Cron Job-uri, trebuie comentate liniile require'cron_orar.php'; și require'cron_zilnic.php'; din fișierul index.php (liniile 17 și 18), și decomentată linia ###require'f_fun.php'; de la sfârșitul celor două fișiere.
Din tabelele care conțin textele și numele cărților Bibliei, am șters coloane care conțineau alte variante de studiu, le-am șters pentru o dimensiune mai mică a bazei de date, dar celor ce le doresc, le ofer cu plăcere în mod gratuit.
Parola de la Administrare este "777" pentru orice membru, dar poate fi schimbată individual de fiecare administrator.
P.S, acest script este originar Lavalair, iar CSS-ul și harta din localitate-membru sunt copiate de pe site-ul lui IooN ioon.reteacrestina.ro.
Acest script are integrat fișierul bigdump.php pentru importul bazei de date, fișier descărcat de la link-ul http://www.ozerov.de/bigdump/, și fișierele clasei getID3, descărcate de la link-ul https://sourceforge.net/projects/getid3/.
Download script de aici.
Actualizarea de la versiunea anterioară se găsește în această pagină!

15 gânduri despre „Script filumina.ro 19-12-2017


 1. Update 29-12-2017 14:00
  Trebuie încărcate din nou următoarele 13 fișiere, deoarece a rămas ne eliminată o funcție ne folosită:
  autentificare.php
  contact-admini.php
  contacteaza-admini.php
  f_delogare.php
  index.php
  informatii-avantaje-cont-membru-autentificat.php
  inregistreaza-cont-nou.php
  logare.php
  recuperare-nume.php
  recuperare-parola.php
  recupereaza.php
  recupereaza-numele.php
  recupereaza-parola.php


 2. salut in ce fila ascriptului pot edita
  $div[4]
  $div[5]
  $div[6]
  nu am gasit unde sunt sunt formate
  multumesc
  iar feferitor la cele 13 file, ai dat update la script ?


  1. Salut, variabilele menționate se găsesc definite în fișierul fun.php, dar sunt definite într-un array, adică toate într-o singură variabilă, și în funcție de versiune (WML sau altele).
   Mai exact trebuie căutat după „$div” în acel fișier.
   Da, fișierele au fost actualizate în script, doar că dacă a fost descărcat anterior acelei date/ore, va trebui descărcat din nou pentru a avea acele fișiere actualizate.


 3. ma intereseaza sa modific css, in afara de acele ” div” mai exista si alt ceva legat de css


  1. Da, în legătură cu CSS sunt variabilele $div[*] unde * e un număr de la 0 la 18, variabila $head[0], și definițiile celelalte de CSS care se găsesc în fișierul f_sus.php. Mai are definite prin anumite locuri valori de tipul style=”color:X”.


  1. L-am făcut în MySQLi, deoarece a fost cel mai simplu de adaptat din MySQL, și în manualul de PHP ca metodă sunt afișate mai întâi variantele de conectare prin MySQLi, iar apoi în PDO.


 4. salut nicu nu functioneaza logarea cum o fac de unde pot descarca scriptul bun filumina?


  1. Am intrat pe acel site, și mi-a funcționat logarea, dar din câte observ nu ai setat corect datele din fișierul config.php, deoarece în titlul paginilor îmi apare numele site-ului ca „Script filumina”, și nu ai apelat nici fișierul de instalare, că membrul cu ID 0 nu are numele Vizitator offline.


 5. logarea functioneaza dar dupa logare cand sa ma redirectioneze pe meniu prim apare pagina alba


 6. Am accesat fisierul instalare.php dar primul nu sa instalat in rest toate erau cu verde


 7. nu stiu sa-l instalez corect nu imi poti explica mai exact cum sa fac ?

Lasă un răspuns