Script filumina.ro 02-02-2015

Continutul fisierului Citeste-ma!.txt:
CITESTE INTREGUL DOCUMENT, PENTRU O INSTALARE CORECTA A SCRIPTULUI!
Scriptul care a fost pe https://www.filumina.ro in 01-02-2015, plus ceva modificari.
ESTE INTERZISA VANZAREA LUI, SAU INSTALAREA CONTRA-COST!
Baza de date are peste 8 MB, pentru ca are toate inserarile in tabelele:
biblia_carti,
biblia_texte,
biblia_titluri,
biblia_trimiteri,
localitati,
tari;
dar mai exista o baza avand inserate doar cate o linie din tabelele mai sus mentionate, baza care are numele baza_de_date_mica.
Initial sunt inregistrati doi utilizatori numiti admin (ID1) si Administrator (ID2), cu parola admin, utilizatori care au permisiuni de proprietar, si sunt si validati.
In caz de erori la instalare, alte erori ale scriptului, sau daca nu reusesti sa-i incarci baza de date, raspund la adresa de e-mail bordanc_nicu@yahoo.com sau la ID-ul de mess bordanc_nicu

Ultima versiune actualizata a acestui script publicata de mine pe internet, se va putea descarca de la link-urile:
https://www.bordancnicu.ro/category/scripturi/, sau https://www.filumina.ro/descarcari/album/16-scripturi-php-html-si-altele.
Notificarile actiunilor efectuate de useri vin de la cel ce actioneaza, iar cele ce tin strict de site, de la ID-ul robotului setat in config.filuminaro.
Are link-uri optimizate pentru SEO, si sitemap-uri XML care se trimit automat zilnic la Google si Bing.
Are un sistem mai complex de sitemap-uri, generand sitemap-uri valide in formatele: xml,txt,rss si (experimental) html.
Are implementat un mod mai nou de conectare la baza de date, pentru ca in viitor din PHP va fi eliminat modul vechi de conexiuni la baza de date folosit in Lavalair, iar variabila care trebuie definita in functii ca si globala pentru conectare la MSQL este "$xyz".

Detalii instalare si configurare:
Pentru functionare e necesar ca serverul pe care vine instalat acest script sa ruleze PHP versiunea 5.5.0 sau mai noua, Apache cu modulul Mod_Rewrite si in Apache sa fie permisa adaugarea de alte extensii pentru recunoastere la executare ca PHP.
Dupa incarcarea scriptului pe server, primul pas consta in completarea variabilelor din config.filuminaro.
Dupa configurarea variabilelor din config, trebuie apelat fisierul bigdump.filuminaro, pentru importul bazei de date.
Dupa importarea cu succes a uneia dintre baze de date, trebuie apelat fisierul instalare.filuminaro, fisier care executa urmatoarele modificari:
1. Modifica identitatea lui Vizitator offline din ID-ul 4 in ID-ul 0,
2. Modifica numele lui Robot site, inlocuindul cu numele site-ului setat in config.
3. Seteaza valoarea 3 pentru AUTO_INCREMENT in tabela useri.
4. Sterge fisierul baza_de_date.sql.
5. Sterge fisierul baza_de_date_mica.sql.
6. Sterge fisierul bigdump.filuminaro.
7. Sterge fisierul instalare.filuminaro.

Trebuie sa editezi urmatoarele imagini care sunt personalizate cu numele site-ului:
/img/counter.gif folosita pentru afisarea statisticilor de pe index jos,
/img/logo.png logoul site-ului,
/img/logo_poze/mare.png
/img/logo_poze/mic.png
/img/logo_poze/mij.png
/img/logo_poze/thumb.png folosite pentru a imprima numele site-ului pe poze.
Numele site-ului mai trebuie modificat si din fisierele robots.txt (liniile 4,5,6,7) si .htaccess (liniile 7 si 8).
Au fost eliminate meniurile Meditatia zilei, Resurse crestine, roteste poza si invita prietenii, deasemenea facilitati din fisierele: fu_blocat, fun (din functia seo), fu_filtru_bb.
Se pot folosi caracteristicile Google Analytics, pentru asta trebuie deschise liniile comentate din fu_jos.filuminaro, deasemenea modificata variabila care contine identitatea contului ce vine folosit din functia goagal; tot in aceasta functie se pot adauga alte coduri de la site-uri de reclame sau topuri de ex "trafic.ro".
Membrii nu pot sa: scrie mesaje pe chat, scrie mesaje instant, seteze chef mesaj, seteze status conectati, seteze status prieteni; decat dupa minim 7 zile de la data inregistrarii.
Pentru a modifica aceasta perioada, se editeaza fisierul fu_vechime.filuminaro.
Acest script avand optiunea sterge contul, sterge conturile la 90 de zile de la initierea cererii, in mod automat.
Filtrul pentru spam e diferit fata de celelalte filtre din Lavalair, prin faptul ca pentru filtrare elimina automat orice caracter non alfa numeric si orice cod de zambaret adaugat in lista cu zambareti, fapt pentru care la adaugarea cuvintelor interzise e gresita adaugarea altor caractere exceptand caracterele a-z si 0-9.
Ca si o optimizare suplimentara, acest script are un fisier numit cron_zilnic.filuminaro, fisier care daca permite CPanel-ul site-ului este bine sa fie adaugat intr-un Cron Job, si sa fie executat o singura data pe zi. Daca este folosit intr-un Cron Job, trebuie comentata linia require'cron_zilnic.filuminaro'; din fisierul index.filuminaro (linia 41).
Din tabelele care contin textele si numele cartilor Bibliei, am sters coloane care contineau alte variante de studiu, le-am sters pentru o dimensiune mai mica a bazei de date, dar pentru cine le doreste le ofer cu placere.
Parola de la Optiuni echipa este 777 pentru orice utilizator, dar poate fi schimbata de fiecare membru al echipei individual.
Ca o protectie suplimentara, acest script inregistreaza in istoricul de logari si modelul telefonului, pentru membrii care intra folosind Opera Mini.
P.S, acest script este originar Lavalair, iar tema si harta din localitate-user sunt copiate de pe site-ul lui IooN http://ioon.reteacrestina.ro.
P.S2, Pe unele hosturi free nu merge, deoarece nu au suport pentru mysqli, un exemplu fiind "hi2.ro", sau altele care nu suporta modificarea de extensii la fisiere PHP, un exemplu "hostinger.ro".
Scriptul poate fi descarcat de aici (varianta cu extensiile fisierelor „filuminaro”) sau aici (varianta cu extensiile fisierelor „php”).

19 gânduri despre „Script filumina.ro 02-02-2015


 1. Update 07-02-2015 17:50:
  A fost eliminata functia else din liniile 23 si 25 din fisierul admin-moderare-membru,
  A fost eliminat folderul img/ferma, continand imaginile unui joc ne implementat.


 2. Update 18-02-2015:
  A fost recompilata o noua versiune a scriptului avand extensiile fisierelor „.php”, pentru a putea fi functional pe anumite hosting-uri platite, deasemenea si pe Hostinger.ro


 3. Update 18-02-2015 16:00:
  A fost inlocuita linia:
  echo$aa.'<a href="/logare?nume='.$nume.'&amp;parola='.$parola.'" rel="nofollow">'.img('poarta.png').'Intra pe '.NUMESITE.'!</a>'.$bb;
  Cu linia:
  echo$aa.'<a href="/logare?nume='.$nume.'&amp;parola='.rawurlencode($parola).'" rel="nofollow">'.img('poarta.png').'Intra pe '.NUMESITE.'!</a>'.$bb;
  din fisierul "inregistreaza-cont-nou", astfel fiind posibila logarea chiar din inregistrare a conturilor ce au parole cu caractere speciale.


 4. Update 28-02-2015 17:40:
  În fișierul „fun”, la funcția seo, a fost mutată cu o linie mai sus linia:
  $str=mb_strtolower($str,’UTF-8′);
  Deoarece la valorile cu litere mari, înlocuia literele mari cu semnul „-„.


 5. Mai am o intrebare. Nu stiu cum sa dezactivez/scot versiunea offline. Ma poti ajuta?


  1. E foarte simplu! Intri în baza de date, și în tabela „membrii”, pentru ID-ul „0”, la coloanele „meniu_*” pe care vrei să le ascunzi, completezi cu valoarea „1”.


 6. Salut… de unde se schimba tema in script? as vrea sa pun alta tema, si nu reusesc..


 7. Salut. Am pus scriptul tau si dupa ce l.am legat la baza de date arata asa : syntax error, unexpected ”; //Parola bazei de date ‘ (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ‘,’ or ‘;’ in  on line 8 Ce nu e bine ?


  1. Nu știu, depinde de host. Dacă ai CPanel, e posibil să ai opțiunea „Select PHP Version”, dar depinde totuși de host, unele nu au posibilitatea de modificare a versiunii de php.


 8. salut nu reusesc deloc instalare , imi poate da cine un tutorial mai explicit , daca se poate si video /D-nul Nicu faceti o treaba buna

Lasă un răspuns