Actualizare script filumina.ro de la versiunea din 07-04-2017, la versiunea din 31-08-2017

Conținutul fișierului Ce_e_nou.txt:
Această actualizare este valabilă doar pentru versiunea din data de 07-04-2017.
Pentru a instala această actualizare, urmează cu atenție următorii pași:

1. Fă un backup al întregului site, pentru eventualitatea în care greșești ceva, sau pentru recuperarea de modificări pe care le-ai adus scriptului și bazei de date.
2. Șterge fișierele din public_html, (ATENȚIE! DOAR FIȘIERELE, NU ȘI FOLDERELE!).
3. Copiază fișierele din scriptul descărcat, doar fișierele din folderul pubic_html.
4. Copiază conținutul folderului numit "actualizare_dela_07-04-2017_la_31-08-2017" unde ai copiat și fișierele, adică în public_html, sau în rădăcina domeniului pe care vrei să actualizezi acest script.
5. Editează și salvează fișierul numit "config.php", și numele site-ului din fișierele ".htaccess" și "robots.txt".
6. Apelează în browser (DOAR O SINGURĂ DATĂ) fișierul numit "actualizare.php".
7. Verifică funcționalitatea site-ului.
8. Dacă ai fișiere din versiunea anterioară, și dorești să le incluzi în acest script, trebuie să înlocuiești numele variabilelor care au fost modificate, (pentru mai multe detalii, citește mai jos).

În această versiune a scriptului au fost făcute următoarele modificări:
Au fost modificate anumite variabile fiind integrate ca array astfel:
– $adresasite a devenit $adresasite[0]
– $numesite a devenit $adresasite[1], dar au mai fost declarate și $adresasite[2] care returnează numele scurt al site-ului (sau se poate completa numele companiei), și $adresasite[3], care conține numele site-ului scris cu litere mici, dar fără "www."
– $back1 a devenit $back[1]
– $back2 a devenit $back[2]
– $back3 a devenit $back[3]
– $tema_a a devenit $css[0]
– $tema_b a devenit $css[1]
– $tema_d a devenit $css[2]
– $tema_e a devenit $css[3]
– $tema_h a devenit $css[4]
– $tema_i a devenit $css[5]
– $tema_f a devenit $css[6]
– $tema_j a devenit $css[7]
– $tema_g a devenit $css[8]
– $tema_k a devenit $css[9]
– $tema_l a devenit $css[10]
– $tema_c a devenit $css[11], dar în final a fost eliminată
– $cc a devenit $div[0]
– $aa a devenit $div[1]
– $bb a devenit $div[2]
– $dd a devenit $div[4]
– $ee a devenit $div[5]
– $gg a devenit $div[6]
– $hh a devenit $div[7]
– $ff a devenit $div[8]
– $ii a devenit $div[9]
– $jj a devenit $div[10]
– $mm a devenit $div[11]
– $nn a devenit $div[12]
– $oo a devenit $div[13]
– $linkk a devenit $form[0]
– $offline a devenit $form[1]
– $form a devenit $form[2]
– $texxt a devenit $form[3]
– $button a devenit $form[4]
– $clasa_buton a devenit $form[5]
– $header0 a devenit $head[0]
– $header1 a devenit $head[1]
– $header2 a devenit $head[2]
– $header3 a devenit $head[3]
– $header4 a devenit $head[4]
– $header5 a devenit $head[5]
– Variabila $titlu nu a fost definită în array, deoarece este necesară și în alte locuri, deci nu i-se poate face unset() în fișierul f_sus.php.
A fost apelată funcția seo() la setarea numelui unui membru, în link-ul unei poze adăugate, pentru compatibilitatea numelor cu diacritice sau alte semne, în fișierele admin-adauga-poza.php și adauga-poza.php.
A fost reparat link-ul către camera de chat a unui grup, deoarece nu se transmitea vizibilitatea și parola camerei, în fișierul grup.php.
A fost eliminat meniul Informații devino administrator, deoarece nu a mai fost utilă păstrarea lui, urmând ca să fie eliminate toate funcțiile de administratori, exceptând funcția de admin.
Meniurile Băiatul zilei și Fata zilei au fost mutate în meniul Jocuri, dar a fost definită variabila $meniu['baiatul_si_fata_zilei'] pentru a controla afișarea/ascunderea lor, în fișierul config.php.
A fost reparată o eroare în tabelele `baiatul_zilei_din` și `fata_zilei_din`, coloana data a fost definită ca varchar(10) în loc de int(11), deoarece nu se putea insera data corectă în baza de date.
Au fost reparate anumite link-uri care nu direcționau corect dacă versiunea WML era setată.
A fost adăugat link pentru adăugarea de chestionare deoarece nu era declarat, în fișierul chestionare.php.
A fost reparată o eroare în fișierele admin-adauga-fisiere-descarcari-onedrive.php și admin-repara-fisiere-descarcari-onedrive.php, Microsoft a schimbat ordinea de headere, și link-ul către fișier nu mai era recunoscut.
A fost adăugat tagul '<link rel="dns-prefetch" href="'.$domenii_statice[*].'" />' în fișierul f_sus.php, tag afișat dacă domeniile pentru conținutul static au fost modificate.
A fost adăugată variabila $detalii_cookie, variabilă care controlează ultimele patru valori setate în cookie-urile din browserele utilizatorilor.
A fost adăugat link către versiunea cu player în fișierul sitemap-descarcari.php, pentru fiecare album în parte.
A fost adăugată posibilitatea de adăugare de logouri prin upload, iar dacă sunt mai multe adăugate, afișarea se face random.
Ștergerea automată de conturi a fost mutată în fișierul cron_orar.php, iar în fișierul cron_zilnic.php a fost definită inserarea în tabela `membrii_de_sters` a ID-urilor membrilor la care urmează să le fie șterse conturile în funcție de următoarele criterii:
– Dacă a trecut numărul de zile de la inițierea ștergerii contului,
– Dacă nu s-a autentificat deloc pe site la mai mult de 15 zile de la data înregistrării,
– Dacă au trecut 365*3 zile de la ultima acțiune pe site.
Dacă un cont este șters în mod automat, se păstrează în baza de date următoarele elemente adăugate de acel membru: bancurile, cărțile din bibliotecă, articolele din blog, cântările, chestionarele, fișierele de la descărcări, devoționalele, topicurile din forum, grupurile, maximele, meditațiile, poeziile, SMS-urile și știrile; aceste elemente se atribuie în mod automat membrului care este setat în variabila $id_sters, iar informațiile despre membrul căruia au aparținut aceste elemente sunt stocate în tabela `elemente_ramase`.
Dacă un cont este șters în mod automat și i-au rămas elemente, i-se stochează și istoricul de nume în tabela `elemente_ramase`.
A fost făcută posibilitatea ca un membru să-și poată reactiva și singur contul, dar doar după trei zile de la dezactivare.
A fost pus link de înapoi la oferirea unui dar.
A fost făcut ca la înregistrarea unui membru să i-se atribuie primul ID inexistent în tabela `membrii` și în variabila $id_protejat; astfel se ocupă ID-urile care lipsesc și care nu au fost declarate ca protejate.
A fost făcut să nu mai apară formularul de postare în fișierele posteaza-in-topic.php și f_topic_forum.php, dacă topicul este închis.
A fost făcută vizualizare a tuturor intrărilor din jurnalul de administrare, din pagina cu acțiunile din jurnalul administratorilor.
Au fost eliminate anumite coduri din CSS, fiind înglobate cele duble în câte una singură, cu definirea în reguli separate; astfel codul CSS a devenit mai mic, dar și mai ușor de înțeles.
În codul CSS au fost făcute următoarele modificări:
– A fost definită combinația "font-size:'.$css[1].'" într-un singur loc, și eliminată de la "body,h1,h2,h3,h4,h5,h6,textarea"
– A fost definită combinația "font-family:"HelveticaNeue-Light","Helvetica Neue Light","Helvetica Neue",Helvetica,Arial,"Lucida Grande",sans-serif" într-un singur loc, și eliminată de la "body,input,select,textarea,.orange,.verde"
– A fost definită combinația "text-decoration:none" într-un singur loc, și eliminată de la "a,a:active,a:visited,.eeepag"
– A fost definită combinația "background-color:'.$css[5].'" într-un singur loc, și eliminată de la "a:hover,input,select,textarea"
– A fost definită combinația "color:#ffffff" într-un singur loc, și eliminată de la "input,select,textarea,.eroare,.ok"
– A fost definită combinația "font-weight:bold" într-un singur loc, și eliminată de la "input,select,textarea,.p,.p span,.p spann,.p spannn,.td spannn,.normal span,.normal span2,.normal2,.s3,.reclamealbastra span,.eeepag,.notificare_bula,.orbit"
– A fost definită combinația "text-align:left" într-un singur loc, și eliminată de la ".h,.s,.inapoi,.textstang,.eroare,.ok,.reclamealbastra,.orange,.verde"
– A fost definită combinația "float:right" într-un singur loc, și eliminată de la ".drept,.f,.p sterge,.p spannn,.n sterge,.normal span,.td spannn"
– A fost definită combinația "background:'.$css[5].'" într-un singur loc, și eliminată de la ".h,.i2,.eeepag"
– A fost definită combinația "margin:1px" într-un singur loc, și eliminată de la ".h,.eeepag"
– A fost definită combinația "padding-top:5px" într-un singur loc, și eliminată de la ".h,.normal2"
– A fost definită combinația "color:#FF0000" într-un singur loc, și eliminată de la ".p span,.s3 span,.reclamealbastra span"
– A fost definită combinația "border-bottom:'.$css[5].' solid 1px" într-un singur loc, și eliminată de la ".s,.s3,.sc,.i2,.inapoi,.textstang,.text"
– A fost definită combinația "margin:0 10px;padding:5px 0 3px" într-un singur loc, și eliminată de la ".s,.sc,.inapoi,.eroare,.ok"
– A fost definită combinația "border-top:red none 0" într-un singur loc, și eliminată de la ".s,.sc"
– A fost definită combinația "text-align:center" într-un singur loc, și eliminată de la ".sc,.i2,.verset,.spanzu"
– A fost definită combinația "background:transparent" într-un singur loc, și eliminată de la ".margine,.inapoi"
– A fost definită combinația "border-top:'.$css[5].' solid 1px;border-left:'.$css[5].' solid 1px;border-right:'.$css[5].' solid 1px" într-un singur loc, și eliminată de la ".margine,.verset,.inapoi,.textstang,.text"
– A fost definită combinația "margin:0 1px;padding:2px 0 1px" într-un singur loc, și eliminată de la ".textstang,.text"
– A fost definită combinația "border-bottom:solid 1px;border-top:solid 1px;border-right:solid 1px;border-left:solid 1px" într-un singur loc, și eliminată de la ".eroare,.ok,.reclamealbastra,.orange,.verde"
– A fost definită combinația "padding-left:3px" într-un singur loc, și eliminată de la ".k,.k2,.m,.n,.o"
– A fost definită combinația "margin:2px" într-un singur loc, și eliminată de la ".k,.k2"
– A fost definită combinația "margin:1px 1px 1px 1px;padding:2px 2px 2px 2px" într-un singur loc, și eliminată de la ".reclamealbastra,.orange,.verde"
– A fost definită combinația "background:'.$css[6].'" într-un singur loc, și eliminată de la ".verset,.textstang,.text,.reclamealbastra"
– A fost definită combinația "height:10px" într-un singur loc, și eliminată de la ".percentbar,.percentbar div"
– A fost definită combinația "color:brown" într-un singur loc, și eliminată de la ".p spann,.banat a"
– A fost definită combinația "width:16px;height:16px" într-un singur loc, și eliminată de la ".d16,#notificare"
– A fost definită combinația "background:'.$css[8].'" într-un singur loc, și eliminată de la ".orange,.verde"
– A fost definită combinația "color:'.$css[9].'" într-un singur loc, și eliminată de la ".m,.orange"
– A fost definită combinația "color:'.$css[10].'" într-un singur loc, și eliminată de la ".n,.verde"
– A fost definită combinația "background-color:'.$css[6].'" într-un singur loc, și eliminată de la ".m,.n,.o"
Au fost modificate variabilele menționate la începutul acestui articol, pentru a putea fi integrate în codurile BB, deoarece ar fi fost scriptul vulnerabil dacă ar fi fost permisă utilizarea tuturor variabilelor.
Constantele au fost definite ca variabile, deoarece s-a micșorat puțin consumul de resurse pe server, și cele ce s-a putut au fost definite ca array; deasemenea mai au avantajul că li-se poate face unset.
A fost eliminată funcția "membru()", iar în locul ei au fost definite apelări directe la baza de date.
A fost făcut ca la afișarea motivului pedepsei să fie afișat motivul completat în tabela `membrii_pedepsiti`, nu cel completat în tabela `membrii`, deoarece în anumite locuri membrului îi era afișat ultimul motiv al pedepsei.
A fost eliminată afișarea de ascundere/redenumire a meniurilor "Meditația zilei" și "Invită-ți prietenii" din fișierele ascunde-afiseaza-meniuri.php și redenumeste-meniuri.php.
Au fost redenumite tabelele din "*_like" în "_aprecieri", deasemenea textele afișate din Like/DisLike în Aprecieri/Dezaprecieri.
A fost făcut ca funcția actualizeaza_text() să returneze numărul de linii actualizate sau șterse, deoarece nu returna nimic.
A fost făcut ca funcția img() să apeleze unul din subdomeniile statice în toate locurile în care este apelată, chiar dacă nu are definit al doilea parametru; deasemenea au fost definite toate celelalte imagini să fie apelate cu un domeniu static, și au fost notate în fișierul manifest.appcache.
A fost înlocuită definirea variabilei $_SERVER['REQUEST_URI'] cu link-ul declarat manual în anumite locuri, deoarece se apela un link rescris, dar care nu era definit în .htaccess.
A fost adăugată variabila $adresasite[4], variabilă care returnează protocolul folosit pentru domeniul principal al site-ului (http sau https).
A fost adăugată variabila $adresasite[5], variabilă care returnează protocolul folosit pentru subdomeniile virtuale (http sau https).
A fost adăugată variabila $adresasite[6], variabilă care returnează calea absolută pe server, către fișierele scriptului; valoarea acestei valori poate fi aflată prin utilizarea variabilei "$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']".
A fost făcută administrare de categorii pentru cuvintele de la Anagrame.
Au fost reparate variabile care generau erori de tip notice în error_log.
Au fost înlocuite anumite cuvinte fără diacritice fiind înlocuite cu cuvinte cu diacritice la nivelul întregului script, urmând ca treptat să fie înlocuite cât mai multe.
Au fost reparate și alte erori minore, deasemenea au fost reorganizate anumite interogări, fiind eliminate unele variabile definite în mod inutil.
A fost implementat operatorul ?? în anumite locuri în care a fost necesar; fiind eliminată apelarea funcției isset (facilitate valabilă începând cu php 7.0.0), modificare care pe parcurs urmează să fie aplicată întregului script.
Download script de aici!

Lasă un răspuns